Vietnamská ľadová káva (caphesua da)

Káva bola prvýkrát predstavená v regióne už v roku 1857 francúzskym katolíckym kňazom a čoskoro sa stala jednou z najviac vyvážaných surovín v krajine. Dostupnosť mliečnych výrobkov bola v tom čase pomerne obmedzená, takže miestna populácia začala používať sladené kondenzované mlieko pri príprave čiernej kávy. Postupom času sa to stalo jedným z najtradičnejších spôsobov podávania kávy vo Vietname.

Info

Čas prípravy:
20 min
Náročnosť:
4 / 5
Obľúbenosť:
3 / 3

Ingrediencie

  • Kondenzované mlieko
  • 30-50 g čerstvo mletej kávy
  • Kávový Phin filter
  • Ľad

Postup

  1. Do prázdneho 250 ml pohára pridajte 2 polievkové lyžice kondenzovaného sladeného mlieka.
  2. Do Phin filtra pridajte 2 polievkové lyžice na hrubo mletej kávy.
  3. Uzavrite filter a umiestnite ho na vrch pohára s kondenzovaným mliekom.
  4. Naplňte filter po vrch vriacou vodou a zakryte uzáverom.
  5. Počkajte, kým všetka voda prejde filtrom (To môže trvať nejaký čas, približne 6-7 minút.)
  6. Vyberte filter a premiešajte.
  7. Takto pripravený nápoj nalejte do vopred pripraveného pohára spolu s ľadom.
  8. Podávajte okamžite.

Nezabudnite zdielať

Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest

Chcem odoberať nové články